pindsvin (2 billeder)

Klik på et billede for at se en forstørrelse.


Bævere bygger huler til pindsvin

Tekst og foto: Bispebjergspejderne

Vinteren er på vej, og pindsvinene leder efter et sted, hvor de kan tilbringe vinteren. Dette var udgangspunktet da bispebjergspejdernes bæverenhed mødtes ved naturværkstedet Streyf lørdag d. 27/10 for at bygge huler til de pindsvin, man kan finde i Utterslev mose eller hjemme, hvor man bor.

Pindsvinet er på vej i vinterhi og skal sove indtil april, for at give pindsvinene et godt sted at overnatte kan man hjælpe dem med en varm hule. Hulerne er en lille trækasse, som spejderne tager med hjem og stiller i nærheden af, hvor de bor, så bliver det spændende at se, om et pindsvin flytter ind.

”Det har været rigtig sjovt at bygge sin helt egen pindsvinehule”, siger Louise, der er bæverspejder, ”nu er jeg bare så spændt på, om der flytter et pindsvin ind i min hule”.

Det er Yvonne, som er leder for bæverne ved bispebjergspejderne, der har lagt programmet for dette halvår. Yvonne udtaler ”som spejder i lokalområdet, er det vigtigt, at spejderne lærer at passe på den natur, der er lige udenfor deres dør, derfor har vi valgt dette efterår at sætte fokus på dyrelivet omkring Utterslev mose”.

Byg din egen hule

Har man lyst til selv at lave sin egen lille pindsvin hule, kan man besøge den lokale grønthandler og få en gammel trækasse. Kassen skal ikke være for stor, pindsvinet ruller sig nemlig sammen, når det sover, og så fylder det ikke mere end en lille håndbold. Trækasserne fores godt med lunt og varmt hø og dækkes med et par isolerende aviser, og en plastikpose lægges øverst for at dække mod regn og sne.

Hulen placeres et fredeligt sted i haven og skjules godt af gren og blade. Nu er det blot at vente og se om et pindsvin flytter ind, skulle man være så heldig at få en beboer til sin hule, må man ikke forstyrre det, mens det sover.

Nye beboere

På bispebjergspejdernes hjemmeside kan du læse mere om pindsvin og pindsvin huler. Her kan du også se, om der bor pindsvin i spejdernes huler. Flytter der et pindsvin ind i din hule, hører vi gerne fra dig og send gerne et billede, som vi kan vise på hjemmesiden. Skriv til: baever@bispebjergspejderne.dk og følg med i om pindsvin hulerne får beboere på bispebjergspejderne.dk