Historie

Bispebjergspejdernes historie
Bispebjerg gruppe har gennemgået de første 60 år.
Det hele startede under krigen i 1942 da pastor Elith Olesen blev opfordret til at starte spejderarbejde i Emdrup. Hermere end 60 år efter er spejderånden der stadig. Omend vi er fulgt med i tidens udvikling.
Læs artikel

I 1992 fejredes gruppens 50 års jubilæum. Elith Olsen deltog og holdt aftenens festtale. Se indbydelsen og billede af Peter Larsen, Elith Olsen og Otto Eie.
Tryk her

I 1952 kunne gruppen fejre 10 års jubilæum, som blev fejret på Emdrup skole. I den forbindelse skrev spejder Flemming Ludvigsen en beretning til flokleder Ralph Ejler, der var bortrejst.
Læs beretning

Der er sket mangt og meget i de år der gået. Traditionelt er der blevet skrevet mange dagbøger fra møder, weekendture, sommerlejre, hikes osv. Med tiden vil der komme mere på siden her, men lidt kort om begivenhederne i de første 5 år, kan du finde ved at trykke her.

Man kan ikke bare gå hen og starte en spejdergruppe og sige at nu er vi spejdere. Man skal optages i korpset, hvilket Bispebjerg gruppe også blev. Se vores "dåbsattest".

KFUM-Spejderne i Danmark
KFUM-Spejderne i Danmark blev stiftet den 28. september 1910 af maskinmesteren, Jens Grane, der, sammen med nogle kammerater, blev inspireret til spejderarbejdet af Baden-Powells "Scouting for boys".
Indtil 1976 var korpset kun for drenge. Men herefter kunne både piger og drenge blive medlemmer af KFUM-Spejderne. I dag har korpset ca. 25.000 medlemmer fordelt ud over hele landet.

Verdensspejderbevægelsen (WOSM)
Lord Baden-Powell startede spejderbevægelsen i England i 1907. Ideerne om spejderarbejdet inspirerede mennesker verden over. Det blev starten til at vi i dag er mere end 35 millioner mennesker i det globale spejderfællesskab. Mange af principperne for spejderarbejde er stadig de samme, men det har ikke forhindret spejderbevægelsen i at udvikle sig til en nutidig bevægelse.