Ofte stillede spørgsmål

Bliver dit spørgsmål ikke besvaret her er du velkommen til at kontakte os, gå til kontakt

Hvad laver man som spejder?
Alt, eller næsten i hvet fald... Som spejder har man mulighed for at kaste sig ud rigtig mange forskellige aktiviteter, kun fantasien sætter rammerne. Der er dog fokus på at være ude i naturen, og når vejret tillader det er vi udendørs. Aktiviteterne sættes ofte ind i en tema ramme som f.eks."natur", "robin hood" " højt at flyve" og mange flere. Spejderne kan selv foreslå deres ledere aktiviteter hvis der er noget de har specielt lyst til at lave. Eksempler på aktiviteter er: bygge pinsvinehuler, lave faldskærme der skal bære et æg ned uden det flækker, pionering af tårne i rafter, vandreture og listen bliver ved.

Hvad sker der på lejre og weekends?
Det er på lejre og weekender at spejderlivet rigtig leves, man kommer ud i naturen hvor man bor i hytte eller telt sammen med mange andre. Man lavere større og sjovere aktiviteter end dem der er tid til på de ugentlige møder. Man laver selv mad, og meget gerne over bål om sommeren. Endelig har man fællesskabet ved lejrbålet som er en spejdertradition, især de store lejrbål på landslejrene med 10.000 spejdere er en stor oplevelse.

Hvor tit tager man på tur?
Der er typisk en til to weekendarragementer i løbet af et ½ år, det kan både være en hel weekend i en spejderhytte eller det kan være et endags-arrangement. Mindst en gang om året tager hele gruppen på en fælles weekend, gruppeweekenden, hvor alle medlemmer kan deltage.
Om sommeren er der sommerlejr, det er en tur der varer tre dage til en uge og som ofte foregår på et spejdercenter et sted i Danmark. Jo ældre man er, jo længere varer en sommerlejr (max en uge). Spørg lederne hvilke planer der konkret er for lejre og weekends.

Hvad koster det at være medlem?
Prisen for at være medlem afhænger af hvilken aldersgruppe du hører til, dvs. om du er hos hale-tudserne, bæverne eller ulvene. Du kan se alle kontingentbeløb her.

Hvor holdes spejdermøderne henne?
Bispebjergspejderne holder møder tre forskellige steder, hvor man holder møde afhænger af hvilken aldersgruppe man tilhører. Du kan se under aldersgruppernes egne sider hvor de holder møde, følg llinkene øverst til venstre. Det altid en god ide at kontakte lederen på forhånd for at sikre sig hvor mødet afholdes hvis deltager første gang eller er i tvivl.
Du kan også læse om de forskellige mødesteder, og hvor de ligger henne, her.

Hvordan får man en uniform?
Man køber man selv sin uniform, det er nemmest at gøre det via Bispebjergspejdernes spejdershop. En uniform i alle størrelser op til 16 år koster 325 kr (pris pr. maj 2008). Hvis du kun vil prøve spejderlivet af, eller ikke er så gammel, er der nogle gange mulighed for at leje en uniform. Spørg lederne hvad mulighederne konkret er, da det afhænger af hvor mange andre der lejer på samme tidspunkt.

Hvad så når jeg vokser ud af min uniform?
Når du bliver for stor til din uniform opfordrer vi dig til at donere uniformen til Bispebjergspejderne så de kan lejes ud til andre der overvejer at blive spejdere. Vi kan ikke købe uniformen, men de penge der kommer ind på leje af uniformer går til at afholde aktiviteter før børnene hos Bispebjerg-spejderne.